Midsommarafton i Washington DC

Hade en fin midsommarafton igår trots allt.
Pick-nickade med barnen på baksidan, jordgubbar med grädde. Uppskattades och väldans smaskigt! Kände att jag ville dela med mig av vår svenska tradition på nått sätt. Höhö.
På kvällen skypeade jag med en väldigt trött familj som firat midsommar hela dagen. Haha, kul att se dem, men får nog ut mer av att skypea med dem imorgon. Sedan tog jag och Emma metron in till DC för att äta. Letade inte helt förgäves efter något Svenskt. Hittade en restaurang so åtminstone hade en svenk flagga. Passade oss bra, åt däremot hamburgare och chips(?), och självklart glass, jordgubbar och grädde till dessert. MUMS!










Blev lite Washington DC by night också som ni ser. Fin dag, och tack Emma! Nu blir det picnic med Svenskar i DC och så lite utgng på det. Mums. 

Puss på ögat, <3 

Short

Två månader och fem dagar i USA.
Det var det som behövdes för mig innan jag började drömma på engelska. I alla fall vad jag vet om, men drömmen i natt var defenitivt på engelska. Hur coolt?

Jag är uppe i 22 nummerplåtar nu. Min senaste till samlingen är Hawaii vilken jag aldrig trodde jag skulle få :) woopii!

Puss på ögat, <3

midsummer

did you know, just how bad my toes curls when the end of our fingers connect?

Känner en massa awesomeness, allt är bra! huhu.
Får inbjudningar till måndagsklubben varje vecka, inser att jag kommer missa hela sommarens måndagsklubbar. Men jag tänker gå på DC's beachpartys på lördagar istället, ha-ha HA!
På fredag är det midsommarafton! Kommer antagligen vara lite underligt att inte vara i Sverige då, blir nog inte mkt till firande på själva fredag heller eftersom jag jobbar. Ska väl se om vi kan göra lite kransar iaf, jag och kidsen. 
På lördag ska det iaf hållas picnik för alla Svenska Au Pairer på The Mall inne i DC, det är som en stor park mitt mellan alla memorials. Blir fint, och insåg precis nu att jag antagligen kommer fira mer midsommar i år än förra året. Förra året jobbade jag ju kväll på midsommarafton minns jag :)
Det var visst midsummer här idag! Med tanke på längd av denna dag och så, det är vad jag har hört



Såg Pentagon i lördags by the way, åkte bara runt och förbi det med Sandra och hennes värdpappa. Han berättade lite om det och så. Måste åka dit och ta mig en regäl rundtur någon dag. Man såg hur som helst var planet hade störtat in, tegelstenarna där var så mycket vitare än de andra. Häftigt att se, hemsk händelse dock. Fick ont i hjärtat.

Puss på ögat, <3

U.S. Open

Förstår ni vilken grej det är?
Känner mig så häftig just nu. Har varit på världens störta golftävling i tolv timmar idag. Så.himla, Awesome. Finns inget annat som beskriver det bättre. Så enormt mäktigt och jätteroligt att vara på plats.
Steg upp i ottan för att sticka iväg på detta event. Med Vip biljett och allt klev vi in genom portarna till U.S. Open. Började med en timme i shopen då de inte ens börjat spela när vi anlände och jag gick loss såklart, shoppade väl upp hela skatteåterbäringen eller så. Skoj! men nära inpå. 
Satte oss på läktaren vid green 1 och inväntade första svensk, Robert Karlsson. Näst därefter slog Alexander Noren och Johan Edfors ut. Så vi följde dem och hoppade imellan lite. Fick en glimt av alla svenskar och självklart av stjärnskottet Rory McIlroy, häftig kille. Befann oss vid 18:e hålet ett tag innan den storslagna avslutningen för att se när de gick i mål. Grym känsla när McIlroy entrade sista tie, för att inte ens tala om när sista bollen var på plats i hål 18. Fränt.

Skulle vilja visa bilder, men har inga eftersom det var extremt jätteförbjudet att ha med sig något in som kunde ta bilder eller spela in ljud. Men här har ni biljetten i alla fall.
Återigen, stort tack till mina värdföräldrar som gav biljetterna till oss! Tack! :)



Puss på ögat,  <3

never fully dressed without a smile

Haft båda kidsen hela dagen idag. Picknick i trädgården, hopp på studsmattan, lek i källarn, och såklart ett par timmar vid poolen. Fredag som det är, så blev det pizza och movienight (Annie). Helmys.
När filmen sedan var slut tänkte jag sticka iväg på egna äventyr, får då en fastklamrad liten kille runt halsen, sötboll. <3

2 månader i USA imorgon, eller tja idag eftersom det visst är mitt i natten. Huj vad fort det har gått! Tänkte fira med shopping, med Sandra och hennes värdfamilj på något militärställe där allt är billigare! awesome!
På söndag kollar alla på US-OPEN på tv, okej?! Because I will be there!



Puss på ögat, <3

summerbreak

Har disco på mitt rum! Musik och öronen, och blinkande ljus- från den enorma thunderstormen utanför mitt fönster. Huj, här tar de minsann i ordentligt. Satt sådär gulligt vid fönstret nyss och tittade ut på himlen som lystes upp och dundrade med jämna mellanrum, pretty awesome.
Har jobbat hela dagen idag, då kidsen fick sommarlov. Har haft en mysig dag, med en trip till leksaksaffären, lekparken, skjutsa till och från barnkalas, naptime, barnes and nobles och så lite kinamat på det. Håller alla mina tummar på strålande sol imorgon så vi kan hänga vid poolen hela långa dagen imorgon om kidsen så vill :)

However. Stack hem till Kajsa förut en sväng för att umgås med hennes hund. Låter lite knas kan man tycka, men krisar det är det klart man ställer upp. Hunden når mig till höften i mankhöjd, men är så söt så! Gick en sväng med honom så att han klarar sig tills imorgon då de har hundvakt.

Håll nu i er över vad jag kommer få se i helgen. US OPEN!!! :) SÅ himla nöjd. Letade biljetter nu i veckan: sold out, såklart! Pratade med Sandra idag, om vi kunde hitta någon som inte ville ha sina biljetter och som kanske sålde dem? Sandra tog tag i det och hittade biljetter
- till lördagen
Fick kort därefter reda på att mina värdföräldrar inte längre vill ha sina biljetter till söndagen och att vi kan få dem. VIP och allt. Detta tack vare att det är fars dag på söndag, och de vill spendera tid med barnen :) THANKS


blink and you'll miss it.
har äntligen tagit tummen ur och börjat lägga upp bilder på facebook. check it out!

Puss på ögat, <3

Poolen

Äntligen har vi tillgång till poolen, som vi har längtat. Jag och kidsen!
Åkte dit efter skolan och stannade tills vi skulle hem och laga mat. Vi hade jätteroligt tillsammas och båda är som fiskar och älskar att bada. Tur för mig som är precis likadan! :)
Det är ganska najs, för här har dem "adultswim" i femton minuter varje timme. Vilket är hur bra som helst då barnen måste komma upp och relaxa lite. Pft. så mammig jag lät nu, höhö.

Puss på ögat, <3

laugh until we think we'll die

AWESOME! Såg hangover part 2 i fredag med Emma och två tyska tjejor! Så otroligt kul och störd film. Men värd och se så där har ni ett filmtips. done.
Kan väl likna mig själv i morse något i stil med grabbarna i filmen. Kanske tar i en aning men passade bra att skriva så efter en hangoverfilm och ett galet pyjamasparty. 4 svenskor i assnygga pyjamasar, whats not to like lixom :) Hittade Dj:n, önskade låtar och rockade på dansgolvet. Och denna gång, håll i er: blåa plastmuggar. (Huhu, vet inte om det är jag och Hojjen som tycker detdär med muggarna är en stor grej, eller om det finns fler?)
Har hållt mig till skype och knäckebröd idag. Käkade däremot fredagens pizzanight pizza till kvällsmat idag, och drog sedan en sväng till Target med Caroline och Sandra.



börjar kännas som jag får mer än ett Sverigebesök också efter helgens skypeningar! love it.

Just det, glömde nästan. Sjutton vad bra Veronica Maggio är! Diggar sönder nu, känns fint. Satan i gatan.
Puss på ögat, <3

Class of 2010

Grattis alla studenter! Vet att det år 2011, men jag tog faktiskt studenten förra året. Förra året?! Hur gick det till, hur gick ett år så snabbt, känns samtidigt väldigt avlägset. Ska bara dela med mig av lite minnen sådär. I bilder såklart. Så här har ni dom class of 2010.

Betygsutdelning, snart därefter var nog inte ett enda öga torrt när Tom höll sitt berömda tal! Underbart!




OP3SB








Puss på ögat, <3

Ready or not...

Har spenderat dagen med fyra kids. Ni hörde rätt. Fyra. Båda mina barn hade en kompis idag, ett annat syskonpar var över på playdate. Fart och fläkt kan jag lova med "hide and seek", där jag mitt i leken när alla fyra stod och skrek av lycka över att de hittat mig på mitt suerbraiga gömställe, och bara hoppade runt mig som jag insåg vilket fint jobb jag har :) Spelade monopol med tjejerna, vilket var kul när alla höll sig till reglerna, hmm...
Lagade fiskpinnar och sedan var jobbdagen över.

Fortfarande tropisk värme här. Temperaturen håller sig runt 100 degrees och jag smälter så fort man sticker ut näsan. Men jag klagar inte. Jag gillar värmen, längtar bara tills jag kan åka till en pool och svalka mig i imellanåt.

Tänkte passa på att tacka Kajsas gäst som är här från Sverige för att han tog med sig massa godis, och en apelsinkrokant till mig, så himla nöjd. Den smakar Sverige!
Blir visst lite party i helgen också.
Håll i hatten! :)

Och alla lyckliga sudenter! Njut av morgondagen. En fantastisk känsla att ta studenten, men också väldigt känslosamt. Har nog inte känt så mycket på samma gång någon gång i mitt liv som då. Men njut hörni, och tänk hur grymma ni är som fixat 12 år i skolbänken! Grattis. (kände mig fruktansvärt gammal när jag skrev detdär, men var ändå tvungen, hihi)
Min kära lillasyster slutar ettan i gymnasiet imorgon också, grattis pluttan!

mina bästisar. på studenten! <3


Puss på ögat, <3



Whispers, "Hello"

Måste säga att jag känner mig som Stålmannen idag, or whatever- you name it! Hur som helst rätt odödlig och allmänt bra efter dagens besök på banken och jordens finaste omedvetna komplimang i mitt läge!
Jag hatar verkligen att prata bankgrejer i Sverige, förstår aldrig riktigt hur de ska ha det osv. Men här vetni får man visst klara sig själv.
Struttar fram till en ganska snygg kille som jobbar på banken, slår mig ner och förklarar mitt ärende. Trevlig Amerikan som han är undrar han vad jag jobbar med. När jag förklarar att jag är Au Pair kläcker han ur sig att jag är den första Amerikanska Au Pairen han träffat och försöker förklara för mig att de flesta Au Pairer minsann kommer ifrån andra länder. Huhu. I know. Sa att jag var från Sweden. Bank-killen såg lite förvånad ut och sa nått i stil med: "You just have a slight accent so I could'nt tell" WOHO.
Thank you so himla much! Liten grej, men gjorde min dag. Kul att få lite bekräftat att man har utvecklat engelskan en aning :) Stolt tjej!
Skypeade med Maria idag vilket var mycket kul! Imorgon ska jag nog skypea med Hojjen, kan inte se fram emot det mer. Saknar den sparrisen som en tok!



Puss på ögat, <3

Party in the USA

Summer's in the house ägde rum i fredags. Ett äkta Amerikanskt house party med röda plastmuggar, sangria och öl ur en tunna, och collagekillar. Woop woop. Sandra och jag fixade oss at my place, och hämtade sedan upp Emma. Kvällen blev kul och sen, öppnade dörren till huset igen vid 5.30 efter lite om och men, Sandra Olson ;) haha. Nästa helg blir det pyjamasparty, om vi törs... återstår att se. Följ den spännande fortsättningen, bara här på bloggen :)
Igår passade jag kidsen på kvällen, vilka änglar. Kollade på Secriteriat, stora tjejens favoritfilm som faktiskt är riktigt bra och lekte hide and seek. Läste lite saga, Lightning Mc-Qween, lillkillens favoritbok (efter Mamma Mu såklart) och sedan sov de gott. Tog sedan en tur in till Bethesda med Sandra.

Idag har jag sovit som en gris, lagt piratpussel, ätit med Emma och Sandra, kört bil, kommit hem kramats med barnen. Fått bekräftat att jag drar till New Mexiko i början av juli, åker till Miami för att fira min tjugoårsdag med mamma, pappa och Karin. Hur najs? :) Nu ska jag bara se om jag kan fixa en biljett till The Script, vore helt awesome.

Såhär såg jag ut i fredags hemma i mitt rum :)

Emma&Sandra


Sandra, jag, röd plastmugg

Bethesda, by night

Emma, Sandra och jag


Puss på ögat, <3

No destination, no map to guide you

GOSH!
Bestämde powerwalk med Kajsa igår, inväntade även Sandra, så tog ett tag innan vi kom iväg med andra ord.
Hittade en fin stig längs med någon flod eller liknande, synd bara att solen gick ner på två röda sekunder. Där stog vi, tre tjejer mitt i skogen någonstans i Bethesda, USA. HA! Fortsatte till en början att gå men när vi gått längs, ...motorvägen(?) i ett par kilometer klockan 10 på kvällen började vi undra om vi någonsin skulle ta oss hem!!!! Tur att en av oss (Sandra) var smart nog att ta med sig mobilen (med GPS). Visade sig att vi var på rätt väg trots allt, var bara tvungna att återvända till skogen för att komma hem. Aningen skrämda av skogens ljud och mina skräckhistorier pustade vi ut en sväng hos Kajsa.
Haha, Hajk!

Nu är jag nyduschad efter ytterligare en timmes powerwalk. Lyssnade på Aqua, studsade runt i området och kände mig löjligt övertaggad!



...och kommentarerna flödar in, NOT. Kom igen nu!
Puss på ögat, <3

What's up?!

...får väl bli månadens fras eller nått.
Så var man i banorna igen efter helgen med att hämta upp de söta små kidsen från skolan osv. Planerade en tur till poolen, vilket var ett himla rabalder, och så kommer vi dit och de har stängt?!?!?!?! HALLÅ, 35 grader varmt och poolen håller stängt! Inte ens schysst.
Släpar med barnen hem för att springa i vattenspridaren istället. Otekninska Cornelia tar sin tid för att fixa vattenspridaren vilket slutar med att vi alla tre är överens om att den var trasig. Utmattade av värmen hamnar vi istället framför en film :) hihi, söt dag!

Puss på ögat, <3

RSS 2.0