when it's going good it's going great

Ska väl klä mig ut till supergirl på halloween eller så. Idag var jag (enligtmigsjälv) en superaupair! Stora tjejen hade playdate, vilket innebar två sjuåringar och en fyra åring. Resuterade i hopp och picknick på studsmattan. Blåste såpbubblor med grabben medans tjejerna busade på mitt rum. Minns ni domdär trådflätorna man alltid kom hem med efter en utlandssemester? Sådan lyckades jag göra i båda tjejernas hår. Blev fövånadsärt bra, och enligt min stora tjej var detta den bästa dagen i hennes liv. Fint!




Puss på ögat, <3

Can you feel the love tonight

Nostalgitippen som tog mig tillbaka till femårsåldern.
Pratar såklart om Lion King in 3D, så fin den var, och soglig. Satt och torkade tårarna, förvånad någon? Får flashbacks till vårt hus vid berget och vår vita tv. Där satt man ett antal gånger, var liten och fick ändå lov att se på denna snyftare.
Måste säga hur annorlunda det var att se den på engelska dock. Replikerna satt ju limmade i hjärnan, -på svenska. Med mig hade jag, Kajsa, Emma och Johanna. Tjejer lika fina som Lejonkungen lixom, kanonfint.

Helgen bjöd på mycket party, och roligheter som att bryta sig in i Emmas hus- alldeles på egen hand!

Puss på ögat, <3

Satan i gatan

Okej, nu ska ni får some real stuff.
Har en utkickad Au Pair på besök på obestämd tid. Total baksida av hela denhär aupairgaloppen, men min värdfamilj är bäst i världen och tar hand om henne. (Så stolt över dom,)
Grattis på 21 årsdagen Sandra <3

Detaljer på skype...


Håller alla tummar för dig vännen.

Puss på ögat, <3

Aim for my heart

Så kom dagen, som egentligen kom för flera månader sedan. Men man måste faktiskt klippa sig här borta också. Som ni kan förstå hinner det bli rätt slitet efter 5 månader. Var väl på tiden där i somras någongång, men så var det New Mexico, Miami, Maine, Massachusetts, Chicago och andra roligheter så hann inte med. Idag pallrade jag mig iväg ialla fall. Kändes konstigt för min frissa hemma på Drottninggatan vet preciiiiiis. Men nu var jag nästan lite nervös.
Gick fint i alla fall, och det var inte så farligt slitet som jag befarat så hon behövde inte klippa av mig hela peruken, som jag trott.

höhöhöh
och du Karin, jag saknar dig också <3


Puss på ögat, <3

Let it take you over

Helgen va ju bra fin hörni. Här kommer allt så kortfattat jag kan.
Efter "hårt slit" en hel arbetsvecka blev det picnic på äldsta tjejens skola där jag hängde med de andra mammorna;) höhö. Känns ju fint när dom vinkar en till sig och vill att jag ska breda ut vår filt vid dom, -en i gänget.
När min värdpappa kom dunstade jag dock för kvällen och drog hem och letade fram nyårsklänningen, för här skulle man på födelsekalas och utgång.
Efter en metroresa som heter duga, (skrattade tills tårarna kom där ett tag, och allt i metrosystemet, himla roliga vänner jag har)- så ramlade vi in till festen en tjugo minuter innan vi skulle dra igen- mot krogen! Bara att go with it. Blev en superkul kväll. Kajsa och jag gick väl igenom tre taxisar påväg hem, varav en limuosin!
Lördagen blev desto lugnare! Slitna som vi var slöade vi oss iväg till Pf Changs för att pigga upp oss lite-mums. En nap på det och jag var redo för att passa mina kids tillsammans med Kajsa som tog hand om mina grannars barn. Chicken nuggets, brownies och en film senare, var det läggdags och vi somnade alla tre i grabbens rum- mysungar! <3
Idag bjöds det på paintball! Alltså, vilken lek. Måste kalla det skräckblandad förtjusning. För adrenalinet pumpade och vi hade jättekul, samtidigt som dedär jäkla bollarna gjorde så jäkla ont att bli träffad av. Resulterade i tre bulor och flera blåmärken! Killarna blev iförsig som tio år- oh well.

Taggade innan, Sandra och jag. Jag i min militärfärgade jumpsuit som gick sönder-bigtime sen :)

Bodil och Mikaela.



Puss på ögat, <3

The worlds greatest

Bokat och klart. Mina fina blondiner från Linköping flygs in till New York den 4e november för att spendera hela två veckor med mig i staterna. Ska bli så underbart att träffa dom igen, som jag längtar efter er.
Blir en helg i New York och förhoppningsvis en trip någon annanstans deras andra helg här. Bäst av allt kommer bli att krama om dom igen efter närmare sju månader. Välkomna hit, världens bästa Hojjen och Linnéa. <3



Puss på ögat, <3

Don't blink, you might miss it.

Vård av sjukt barn idag. (Nurse Cornelia hoppas direkt in i rollen, ingen studsmatta här inte.) 
Alltså, kan inte klaga. Med två barn är det bra att få lite egentid ibland. Hon var ju sjuk stackarn så kan väl inte påstå att det blev några större äventyr, men att umgås en hel dag med lite spel och en hel del skratt är värt nog. Att medicinen dessutom var god underlättade ju en hel del.
När lillgrabben var hemma satt vi alla tillsammans i soffan med en bok, jag somnade. Fick ju faktiskt pallra mig upp 8 på morgonen, inget jag är van vid ;) När jag sedan vaknade upp fick jag två stora leenden av kidsen sedan fick jag dyka in i uppdraget att bygga en legohelikopter.



love my job.
Puss på ögat, <3

9/11

Alla tankar till offer och anhöriga av terrorattacken den 11 September 2001.
Gick till kyrkan i morse med Kajsa som skulle kolla på sin kör, (den stackarn är sjuk och rosslig, så ingen sång idag). Blev tid för att tänka tio år bakåt i tiden, vilket kändes fint.
Efter det begav vi oss till vår Italienska favvisrestaurang och lunchade, sega som vi var blev det film hemma i min källare som avslutning, - Beastly. Absolut att rekommendera. En modern verision av skönheten och odjuret.

Måste rekomendera bion vi var på i fredags med, "the help". Så-himla-bra! Bästa jag sett på länge alltså. Grät som en gris också. Grät, inte snyftade, snarare mer hulkning, mitt i biosalongen och allt. Rekomenderar denna till alla, men framför allt mina känsliga vänner och släktingar. Detta är en film i er smak.

Nu ska jag forsätta se alla dokumentärer på TV om 11 September.
R.I.P

Puss på ögat, <3

Corny

Premiär för match trodde vi alla. Inte det lättaste att hitta dock, och coachens mobil la av när jag behövde honom som mest. Så jag missade det, surt som bara den. -och där ska jag sluta vara bitter över det. Fick mig en fin powerwalk där på morgonen, iklädd benskydd och en gympapåse i handen traskade jag runt och letade fotbollsplan i ett område av DC jag aldrig varit i.
Sådär på morgonkvisten gick jag även rakt på en polispatrull om spärrat av ett helt villaområde... jisses. I ren frustration ringer jag Kajsa när klockan närmar sig "gå upp dags". Hon förstod att det var jag, (enda au pairen i området som faktiskt ringer sina vänner.)
Tog bilen in till Georgetown för en fin dag. Hetsade efter cupcakes, och for vidare in till Washington DC för middag. Där väntade nästa polispatrull för dagen, what's going on lixom.



Puss på ögat, <3

Living out our dreams



Puss på ögat, <3

And it goes like this. Chicago!

LEGEN... wait for it. DARY.
Vilken stad, vilka tjejer, vilken RESA! :) Chicago var absolut grymt och resesällskapet var svårt att klaga på- SÅ kul vi hade. Efter Kajsas fina uträkning av våra sovtimmar på hennes blogg förstår man att vi hade fullt upp. 13 timmar på hela helgen. Resultatet av det blev att jag somnade tvärs över sängen härom dagen och vaknade vid tolvhugget och tvingade mig upp för att borsta tänderna och byta om till pyamas.

Chicago:
LÖRDAG. Flög in halv åtta på morgonen. Hittade vårt flådiga hotell och började turista direkt. Hop on, hop off buss tog oss till bl.a. Sears tower, Bönan, Oprahs lägenhet, Michigan Avenue och Lake Michigan (hamnen)... Kom på att vi behövde shoppa inför utgången på kvällen så spenderade någon timma inne på H&M. Tillbaka till hotellet, dusch, fix och fördrink sedan vidare ut i natten. KANON. Emma och jag bestämde oss för att inte köpa några drinkar själva, lyckades såklart tills jag föll tillbaka och köpte en jellyshot till mig själv vilket var SÅ Magaluf förra året ;) haha. busted.

SÖNDAG. "Sov ut" till 9.30, ha i baktanken att vi la oss runt 3.30. Äta frukost och sedan gå till kyrkan där "My best friend's wedding" spelades in. Käkade deep dish pizza efter två timmars väntan på starbucks(?) smarta tjejer. Blev övertrötta och sedan bara trötta efter maten. Styrde stegen mot Lake Michigan(beachen). SÅ SNYGGT.
Fancy, fancy som vi alla är åkte vi upp till 96:e våningen i John Hanncock tower för att dricka lite drinkar, och se den grymmaste  utsikten jag någonsin sett- true!
Därefter rundade vi av en finfin resa med mat, och en löptur hem i spöregnet. Livet är bra fint!

MÅNDAG. Ska inte påstå att det slutade där dock. Måndagen spenderades till hemresa och sömn. På flygplatsen var det nyheter om 9/11 och den kommande tioårsdagen nu i veckan. Det rapporterades om terrorvarning på mindre plan och att det var allas ansvar att vara uppmärksamma om underliga saker i anslutning till en flygningen. Klart som sjutton sitter jordens skummaste man brevid oss vid gaten. Han var inte bara skum, utan rent av läskig. Pratade med sig själv. Utförde någon ritual i form avatt skratta och peka upp i himlen(?) Slutade med FBI agent på planet, och så lite turbulens på det. Kajsa och jag hanterade det hela med Westlife :)

Här kommer bilderna.
Emma och jag, påväg.

Hop on, hop off buss. Johanna, jag, Emma.

Johanna och Kajsa. Taggade inför Sears towers 103 våningar.

Utsikt från Sears tower. Mäkta mäktigt.

Kunde slå sig ner i en glasutbuktning. Titta ner var inte att rekomendera, men coolt!

Gänget

Gänget och bönan.

Vid Lake Michigan.

Övertrötta tjejer hade kuddkrig mellan dusch och utgång. Kajsa, jag vann :)

 



American Girl Place. Ganska enormt och coolt. Tack vare min äldsta tjej var man väl experten på alla dockorna :)

Wooop, kyrkan ifrån "my best friend's wedding"

Här har väl Cameron Diaz och Julia Roberts också varit. Coolt!


Lake Michigan, BEACHEN!




Levde det goda livet med drinkar på 96:e våningen i John Hanncock tower

View



Puss på ögat, <3

Chicago

Imorgon klockan 5am går lasset ifrån mig, och jag har inte börjat packa än. Inte för att det är mycket som ska packas.  Mer för att klockan snart är 11pm och jag ska hämta Kajsa snart. Sen när blev jag en sånhär softare när det gäller resande? Oh well. Chicago alltså, med Kajsa, Johanna och Emma.
Blir antagligen, LEGEN.... wait for it-DARY! Ni får alla bilder och smaskiga detaljer i början av nästa vecka...

VILKEN CLIFFHANGER hörni..

Puss på ögat, <3

Hear my thoughts in every note

Coming up: Chicago.

I helgen sticker jag till Chicago lördag-måndag. Måste ju ta vara på laborday på måndag vilket är en ledig dag. Åker tillsammans med tre svenska brudar, Kajsa, Emma och Johanna- Grymt.
Vi ska väl turista, parta, äta och sova. Intensivt.
Så imorgon ska vi förhoppningsvis sticka till IKEA. Där ska vi äta godaste maten i landet och planera. Blir bara kanon!

Idag har jag spenderat ett par timmar på Starbucks med Dominique. Hon är ifrån Tyskland, och är jättetrevlig. Vilket dessutom inkluderar att man faktiskt pratar Engelska. (Thank God för mina Svenskor, med ändå.) Efter det hämtade vi kidsen och hade playdate och gjorde shrinky dinks hela eftermiddagen. Fin dag.


shrinky dinks

Puss på ögat, <3

RSS 2.0