Merry Christmas

Sitter proppmätt i min säng. Christmas Day och amerikansk jul är något som ändå föll mig i smaken. Tack vare min värdfamilj som är den helt klart bästa värdfamiljen i USA, och självklart till min kära familj i Sverige som har skickat svenska julklappar och skypeat både igår och idag. Underbara!
Igårkväll (Christmas Eve) fixade vi med tomteklappar, kakor och eggnog till tomten, -som mystiskt var uppätna imorse. Väldigt cool kille dendär Mr. Claus.

Väcktes 7:17 am.
Stampande fötter uppför min trapp.
"Cooooorneeeeeeelia, it's time to get up. It's Chriiiiistmas, Santa Claus has been here. Come ooooon"
Släpar mig ner för trappen, och möts av väldigt uppspelta barn, så söta.

Efter paketöppning blev det fix med mat inför att gästerna skulle komma. Mysig middag, mysig dag, en bra jul helt enkelt -trots avståndet till familjen i Sverige. Saknar er. 








Puss på ögat, <3

God Jul

God jul mina kära! Började dagen med Kalle Anka, genom skype tillsammans med mina älskade släktingar. Inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle bli, bara underbart att se dom. Öpnnade några av klapparna dom hade skickat vilket bland annat visade sig vara julte och choklad. PERFEKT för dagen innan christmas day, då jag är i paketinslagningstagen.
På eftermiddagen var hela familjen utflugen förutom jag och mig värdmamma, så vi stack iväg till bion för att se "the girl with the dragon tattoo". Otroligt bra, och allt utspelar sig i Sverige så fick lustiga flashbacks och myste lite till de inslängda svenska ord som dök upp då och då.

Nu sitter jag och slår in klappar och funderar på vad jag ska genomföra nästa år.
På listan ligger:
Börja skriva dagbok (inte en sån tråkig med: idag har jag, och sen ska jag) utan genomtänkt, seriös och innehållande av det viktigaste som pågår just då. Längtar redan till att börja.
Fullfölja mitt Au Pair år, vilket inte borde bli några problem, älskar kidsen.
Komma hem, vilket inte heller lär bli några problem för det finns många älsklingar i Sverige med.
Lista ut när, var och vad jag vill plugga, och vad som krävs för att göra det.


gissa vilken strumpa som är min...

Längre har mina tankar inte tagit mig. Nu säger jag God Jul, så hörs vi igen i mellandagarna.

Love
/Cornelia

all I want for christmas

Klassisk rubrik i juletider, so WHAT?!

Kunde helt enkelt inte hålla mig längre. Det är dan före dan och jag fick enorma craving efter mina älskade skumtomtar ifrån min jullåda, inga konstigheter.
Så nu sitter jag i mitt jättemysiga rum, -tända ljus, SKUMTOMTAR, julkalender och friends. Tack fina familj som tänkte på allt till min låda, love you!

However. Kom precis hem ifrån lite torsdagsmys med tjejerna. Vi grillade smores'- mums.



Puss på ögat, <3

but after all, you do know best.

3 dagar kvar tills tomten lyfter ifrån Nordpolen. Hur går julstöket? Jag tänkte i stort sett vara klar imorgon. Får se hur det går med det. 
Var ju sjuk i helgen, men fick nog av det på söndagen och pallrade mig iväg på fransk brunch med tjejerna, vidare till DC för att kolla in julgranarna i presidents park, och slutligen till Chinatown för lite bio- New Years Eve. Den va kanon!

Idag har jag hängt med kidsen, bland annat på starbucks och hemma i hallen för en fashionshow, superkul! Modeller: jag och K, domare: E. E lät mig vinna över K hela tiden. However. Slutade på något sätt oavgjort ändå? :)


Bilder ifrån brunch med Kajsa och Emma.





Puss på ögat, <3

COOME ON!

BLÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ! Det är freaking fredag och jag känner mig som en halvdöd utter. Har antagligen feber, för jag har precis stortjutigt (ännu mer än vanligt) till en film om slutade lite för fint för min feber.
Vill väl helst att mamma och pappa ska ta hand om mig nu, men Karin skulle såklart också gå bra... Vilket för mig tillbaka till ett ytterst internt (asroligt) minne, men Karin fattar. Så kul! Tänk till lite sis, du kommer nog på vad jag menar!



Har annars varit en väldigt bra vecka, speciellt med kidsen. De är så söta så. Hängde med lillkillen på fieldtrip i torsdags. Tittade på en teater som handlade om högtider. Lucia var med och presenterades delvis på Svenska (amerikansk brytning) men ack så vackert. Fällde nästan några tårar. Till saken hör att min arm fastnat i metrodörren tidigare den dagen och trodde seriöst att sista stunden var kommen för min stackars vänsterarm. TACK Dominique för att du räddade mig, hehe.

Puss på ögat, <3

better be good for goodness sake.

jag har en last som, håller mig fast i ett järngrepp varje vinter.

Har så mycket bilder ifrån helgen så ni anar inte. Det har varit antagligen årets tuffaste 8-årskalas, med Hawaii-tema + sleepover. Galet men riktigt roligt. I söndags klädde vi julgranen, fick hedersuppdraget att sätta i ljusslingan (vilket alltid är pappas uppgift hemma). Igår bakade Emma, Johanna, Kajsa och jag lussekatter och saffranskaka. ÅH, vilken stämning-underbart! Resultatet? Hmm, ja. Kanske inte kanon, men känslan satt ju.
Efter barnens skola stack vi iväg på jakt efter pepparkakshus, hittade pepparkakståg istället. Så det fick det bli. Populärt, och det var supermysigt.










Puss på ögat, <3

andra advent

Fullspäckad helg. Mestadels med Emma, men mötte upp Johanna och Fanny en sväng i lördags, och Kajsa tidigare. Listan på event blir lång. Började i fredags med skräckis och romantisk film hos Emma, sleepover och kakor på det- fint. Stack till Georgetown på lördagen för att kolla in shopping och så småningom Svenska ambassadens julmarknad + Lucia. SÅ HILMA FINT. Vi kramades hårt när luciatåget sjöng, "jaaaaag drömmer om en jul, hemmaaaa". Hursomhelst, utomordentligt vackert och jag ser faktiskt fram emot en amerikansk christmas. Inte varje år lixom.
Ambassaden sålde snygga "hug a swede" tröjor som vi självklart inhandlade och Emma kom med den brilljanta idén att prova DC's nattliv i dom. KUL.

Idag blev det IKEA, inhandlade två fina juleljus som jag tänt i mitt decemberstädade rum:)
Nu blir det bilder, men först ska jag berätta om gulligaste lappen som satt fastklistrad på min spegel förut: "meet me in front of my room at midnight/ K" GULLE!


Sleepover

Emma

Georgetown

Starbucks, <3

Georgetown, vid Washington Harbour

Svenska Ambassaden, kolla in utsikten. (dålig bild men ändå)

Lucia

Hug a Swede.


Puss på ögat, <3

happy.

I am soo proud of you, <3
Så söta värdbarn. Helt klart gulligast i veckan var när storasyster hjälpte lillebror med detta. SÖTA!



Puss på ögat, <3
RSS 2.0