thunderstorms

"So, you got it in Sweden right? Then it must be the only one like it?"
Lillkillen om mitt halsband som Hojjen och Linnéa gav mig precis innan jag åkte. Rätt har han på sätt o vis då jag inte tror det är så många andra som har dessa fina töser runt halsen,
I have!

(bästa bilden jag fick vid detta tillfället, men men)

Så idag hade vi grabben hela dagen då han inte var i skolan eftersom syrran fick följa med sin mamma till jobbet. Dagen började fint med en skypedejt med Hojjen! :) lucky me!! Sedan tog vi metron in till storstaden DC för att besöka ett museum. Riktigt coolt, dinosaurier överallt... och killen var nöjd.
I helgen planerar jag att träffa en svensk tjej som kom hit en vecka innan mig. Blir nog en sväng till shoppingmallet då jag behöver fylla på shortsförrådet till detta varma väder! :) Blir kul!



Om det här med Au Pairande. Tror det kommer bli kanonbra! I helgen flyttar jag in i "mitt" nya rum med. NAJS! Walk-in-closet here I come!

Rubriken har inte nått med inlägget att göra förutom att det åskade inatt, myspys.

Puss på ögat, <3

Washington DC

Okej, jag gjorde en miss. Det är tisdag idag och i sööööndags var jag i Washington DC för första gången i mitt liv. fin stad, också en sån grej som måste upplevas på plats, men ska dela med mig av lite bilder i slutet av inlägget!
Familjens tidigare Au Pair tog med mig till Washington DC då min värdfamilj fortfarande var i New York. (Så snällt av henne)
Promenaden vi gick runt i DC var ca 2,5 timmar lång, och då höll vi härlig speed mellan sevärdheterna, och lyckades inte se allting. Så fortfarande mycket att se, wooopppiii :)

Förövrigt har jag det bra. Barnen är söta som socker och vill ha hejdå och gonatt pussar och kramar. Ser det som ett bra tecken!
Imorgon blir fixmed bankkonto, social security number och körkort. fixeli fix!








Började samla nummerplåtar, tror ni att jag fixar alla stater innan jag kommer hem? Tvekis!

Räddadeen liiiten sköldpadda från trottoaren o alla fötter, inte varje dag :)


Puss på ögat, <3
(ha överseende med mitt skrivande idag, är supettrött, natti)

Flamingo

Grattis på födelsedagen mormor! <3
Så idag fyller min mormor år, eller det är fortfarandeden 25:e här i alla fall. Så puss puss på dig! Hoppas du har haft en fin dag!

Idag har barnen varit lediga ifrån skolan, så vi åkte till zoo, och kollade in det lite. Det var roligt, dom börjar bli lite; Cornelia, vi går dit och Cornelia vi gör datt :)
Efter det såg vi på stora tjejens favoritfilm som hon kan bokstavligt talat ALLT om. Nästan som jag var med Saltkråkan när jag var liten :P En tur till lekparken och sedan tacos. Möms.



Temperaturen ligger på 30 grader här by the way. Like it.

Puss på ögat, <3

I am living in America

Bethesda.
Denna stad är så sjukt fin. För det är verkligen en stad, trodde det skulle vara som ett område, typ som Malmslätt. Nej då, träden blommar i alla möjliga färger och vi hade väl närmare 30 grader varmt idag. Åkte till Original Pancake House i morse tillsammans med den tidigare Au Pairen. (Ni vet, min värdfamilj är fortfarande i New York, o kommer hem imorgon, spännande). Men ni som känner mig vet att jag inte gillar pannkakor, men detta var amerikanska helt galet goda pannkakor inte alls som svenska sladdriga pannkakor. Så en sak som jag kommer gilla här :)
Efter det åkte vi runt lite och kollade in barnens skolor och sedan vidare till "the mall". Köpte mina första converse här i staterna (vita låga), och fler lär det bli :)


Chokolate chip pancakes

Puss på ögat, <3

So, think I'll move to New York City

Just kidding!
Men ni skulle bara veta hur HÄFTIG denna stad är. Satt bokstavligt talat och gapade när vi körde in i New York. Kan verkligen inte förklara hur det kändes. Men tja, det ser ut som på film!
Vi åkte en busstur genom staden med en grym guide som kunde varenda liten vrå av New York. Han pekade bl.a. ut områden där kändisar som Mariah Carey, Whitney Houston, Jay Z och många fler bor eller har bott- coolt.
Vi såg tiptop-sevärdheter som Times Square, Empire State Building och Frihetsgudinnan. De visade även var World Trade Centre hade stått och var de skulle bygga upp det nya :)

Tiden i New York rusade förbi så när det sedan blev dags för fritid i staden, så var det dags för mig att träffa värdfamiljen. NERVÖS! 
Hade jag inte alls behövt vara för det gick jättebra! :) Imorgon åker jag till Bethesda, Maryland och mitt nya hem (för ett år). Can't wait. 




Miss you all.
Puss på ögat, <3 

Oakdale, New York

Framme! Mina vänner, jag är framme i New York. Resan gick som smort förutom att vi fick springa genom Londons enorma flygplats när vi plötsligt hörde att vår flight ropades ut som "final call". Framme på Au Pair skolan drabbades väl i stort sett alla Au Pairer av jordens jetlag så vi gick o la oss tidigt. Klockan var väl 9.00 pm här men då ska ni veta att klockan var 3 på morgonen dagen efter hemma i Sverige. tänk nu på tidsskillnaden är ni gulliga! Ni är 6 timmar före mig numera! Så, Au Pair skolan är bra. Många trevliga Au Pairer från hela världen. Vi har fullt upp hela dagarna med classer som startar 8.15 am och som slutar 6.00pm, pust. Just det, vi delar rum också. Jag delar rum med en tysk tjej som också ska till Maryland. Trevlig. Idag var vi ett gäng som fick presenter ifrån våra värdfamiljer, jag var en av dom. Så gulliga! :) På torsdag drar vi till New York City, EXITING! Puss på ögat, <3

23 hours

Grattis till min fina Linnéa som fyllde 20 år, ehm... (igår blir det om jag kollar på klockan.) Åkte till henne tillsammans med Hojjen idag och lämnade över ett stort fint paket innehållande en tavla. Kul att röra någon till tårar ibland.
Spenderade några timmar kvalitetstid med favoriterna, innan det bar hemåt för avskedsmottagning med släkten.

Hur trevligt har man inte med min släkt vill jag bara säga. Gulletussar hela högen och jag kommer sakna allihop, mycket. Vi åt god mat, pratade mycket USA, fick lite presenter (stort TACK), och mamma och pappa överaskade med en enorm USA-tårta, SNYGGT!
Jobbigt med hejdåande i slutet, men det var visst sånt som ingick i detta äventyret- bittersweet. Fick dra fram en av mina lillkusiner under trappen när de skulle åka hem.
Gulleplutten ville inte åka hem :')
Men titeln hörni, 23 timmar kvar tills klockan slår över till avresedatum. Häftigt.



Puss på ögat, <3

You got what I want

Jag har inte berättat något om min avskedsmiddag/fest som jag hade för mina fina vänner för nästan en vecka sedan än. Vet att det nu borde vara snack om packning, flygbiljetter och skypesamtal med värdfamiljen. Men eftersom jag är seg med bloggeriet får vi ta en sak i taget. I tur och ordning.

Avskedsmiddagen spenderades med Linköpings topp 12. Det åts lasagne, pratades och öppnades paket. Fina bilder på mina vänner, bikini, och blommor.
Efter några timmar drogs Systrarna Graaf igång med "You got what I want", och jag kom på precis varför jag kommer sakna er alla så mycket. Ni är fantastika och ni gör mig glad. Skönt att jag vet att ni väntar på mig när jag kommer hem igen, var ni nu än finns i världen om ett år :) Love you all! <3

Har fixat idag, och nu är mycket av packningen i väskorna och jag är nöjd. Fixar nog vikten trots allt. Peppar, peppar...
Är mest nervös för alla papper som ska med, vill INTE glömma något så viktigt som viktiga papper när jag ska resa till USA, så fokus nu Cornelia.

Ikväll ska jag skypa med min blivande värdfamilj! Spännande :) Blir så sent som tolv i natt för mig, men är det tidsskillnad så är det.

Förövrigt har jag även ändrat headern som ni ser... Vad tycks? Lite missmatch med bakrunden(?), men orkar inte fixa det nu.







Puss på ögat, <3 (2 hela dagar kvar nu) wiowiii!

I got two tickets and a dream

Allt pappersarbete är klart! Internationella körkortet kom i veckan och då blev det plötsligt verkligt att jag skulle iväg.
Om en vecka är jag i New York. Har flygit över Atlanten för att spendra ett år som Au Pair. Är sjukt glad över att få flyga tillsammans med två andra Svenskor, taggeli tagg. I New York blir det Au pair skola i fem dagar sedan bär det iväg till Washington DC, där jag ska bo med min värdfamilj som består av en mamma, en pappa, en tjej på sju år och en kille på 3,5 år, samt deras hund :) Kommer förhoppningsvis bli "året i mitt liv", can't wait!

Lovar att jag ska bli mer aktiv här på bloggen om Au Pair livet, men just nu spenderas störst del till förberedelser och middagar med vänner och familj.


Järngänget kramade jag hej då till i tisdags. Love You.

Puss på ögat, <3

Det blir en Au Pair blogg.

9 dagar kvar, det är ensiffrigt. Hur häftigt?
Jag och mamma har sovit på hotell och varit på spa.  Ett par värdefulla mamma-dotter dagar. Vi åt mat, drack vin, bubblade bubbelpool, gick promenader och fick ansiktsbehandling, härligt.

I onsdags var det förberedelsemöte inför kommande Au Pair år. Blev supertaggad. Är så inspirerande att prata med andra eller blivande Au Pairer. Can't wait!!!!!!!

Så vad gör jag mina sista dagar i Sverige? 
-firar Emelies och Annas 20 årsdagar på kniv&gaffel ikväll.
-har hejdå middag med mina fina kompisar imorgon.
-påbörjar packningsallvaret på söndag.
-måste klippa mig någon dag i nästa vecka och färga slingor.
-jobb tisdag och onsdag hittills
-middag med mormor o morfar
-packa packa packa
-umgås umgås uuumgås
-firar Linnéas 20 årsdag
-avskedsmiddag med släkten nästa lördag
-sedan fila på packningen, och åka mot arlanda.

Fullt upp?
O ja.

Puss på ögat, <3

you are perfect, to me.

Ska träffa mina dunderbrudar idag! Träffade dom igår också, över ett, två och tre glas vin och en grym middag. Idag blir det något liknande med dessa favoriter. Ni får ett stort LÖV från mig, för ni tillhör toppen!

Kolla in trion. Så grym.


Puss på ögat, <3
RSS 2.0